به گزارش میراث آریا(chtn) مسعود سلطانیفر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شامگاه گذشته در مراسم بزرگداشت هفته دولت در شهرستان ملارد که با حضور فرماندار، امام جمعه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شورای شهر، فعالان بخش خصوصی و مسئولین محلی برگزار شد، شرکت کرد.
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری پس از ورود به ملارد و ادای احترام به مقام شامخ شهدای این شهرستان، در مراسم بزرگداشت هفته دولت در سالن اجتماعات شهید طحانی، گفت: به رغم مشکلات، محدودیتها و کمبودهای فراوانی که وجود داشت، دولت در یک سال گذشته کارنامه قابل قبولی در عرصههای مختلف داشته است.
معاون رئیسجمهور با تبریک اولین سالگرد آغاز به کار دولت تدبیر و امید به مسئولین دستگاههای اجرایی، تصریح کرد: اگرچه همچنان مشکلات فراوانی در بخشهای مختلف اقتصادی، تامین معیشت مردم، ایجاد اشتغال مولد و فرآیند رشد و توسعه کشور وجود دارد، دولت با تمام توان درصدد پشت سر گذاشتن مشکلات است.
سلطانیفر تحقق مردمسالاری دینی را یکی از مهمترین دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران طی 35 سال گذشته دانست و افزود: دموکراسی در سایه حکومت دینی و مذهبی در عرصه سیاسی دنیا قابل تصور نبود، استفاده از نظر و رای مردم در برنامهریزیها و تعیین مسیر کشور موضوعی است که حتی در زمان جنگ تحمیلی هم تعطیل نشد.
وی با اشاره به اینکه، اولین تفکر دولت تدبیر و امید پس از به قدرت رسیدن و آغاز فعالیتهای اجرایی، ایجاد فضای مثبت، آرامش و جلوگیری از التهاباتی بود که مردم را طی سالهای گذشته دچار مشکلات کرده بود، یادآور شد: در عرصه اقتصادی دولت شرایط سخت و پیچیدهای داشت، قیمت ارز و کالاها بسیار متغیر بود و با وجود این ناآرامیها و افزایش تورم امکان برنامهریزی برای رشد و توسعه برای تاجر، صنعتگر و کشاورز وجود نداشت.
رئیس سازمان میراث فرهنگی ادامه داد: هیچ سیاستگذاری نمیتواند در شرایط ناآرام و پیچیده برای آینده کوتاه مدت و بلند مدت برنامهریزی کند، تورم در کشور به مرز 45 درصد رسیده بود و در دو سال پیدرپی رشد اقتصادی منفی بود، اتفاقی که در تاریخ ایران سابقه نداشت، تراز اشتغال در طول 8 سال گذشته صفر بود به طوریکه سالیانه 14 هزار نفر وارد عرصه کار و فعالیت میشدند و این در حالی است که ما در کشور نیازمند اشتغال سالیانه 1 میلیون تا یک میلیون و 200 هزار نفر هستیم.
معاون رئیسجمهور با اشاره به تلاش دولت یازدهم برای حل مشکلات، اظهار داشت: تورم نقطه به نقطه در حال حاضر به کمتر از 15 درصد رسیده است و با تدابیری که اتخاذ خواهد شد ما امیدواریم تا پایان سال، تورم سالیانه به 20 درصد کاهش پیدا کند و کشور به سمت خروج از رکود اقتصادی حرکت کند.
وی با بیان اینکه دولت در عرصه بینالمللی و حفظ حقوق هستهای موفقیت بزرگی داشته است، اضافه کرد: دولت با تدبیر بسیار دقیق با مجموعه1+5 در زمینه حفظ حقوق هستهای و رفع تحریمهای ظالمانهای که به کشور تحمیل شده بود، به چارچوب مشخصی رسید و امروز با فروریختن پایههای تحریم ما به سمت حل مشکلات پیش میرویم.
معاون رئیسجمهور، مبارزه با مفاسد اقتصادی و بیانضباطی مالی را یکی از رویکردهای جدی دولت دانست و اظهار داشت: دولت در این زمینه مصر است تا با کمک مجلس و قوه قضائیه با این پدیده شوم در عرصههای مختلف مقابله کند تا دیگر پروندههای سوءاستفادههای بزرگ 3هزار میلیاردی نداشته باشیم.
سلطانیفر ادامه داد: دولت در زمینه تامین امکانات درمانی برنامه بسیار گستردهای را طی یک سال گذشته آغاز کرده و ظرف چند ماه گذشته موفقیتهای خوبی در این زمینه حاصل شده است که اجرای این برنامهها شرایط عادلانهای برای برخورداری از امکانات درمانی همه مردم ایجاد میکند.
رئیس سازمان میراثفرهنگی گفت: تمامی اقدامات دولت طی یک سال گذشته در حالی اتفاق افتاد که خزانه مملکت زمان تحویل به دولت یازدهم خالی بود و رشد منفی اقتصاد، بیکاری و تورم 45 درصدی از دیگر مشکلات جدی بود که کشورمان همچنان گرفتار آنهاست، امیدواریم با تصویب لوایحی که دولت به مجلس شورای اسلامی داده و برنامههای اجرایی که در تمامی بخشها در حال اجراست بتوانیم بستر مناسبی برای خروج از رکود فراهم کنیم.
سلطانیفر با اشاره به شعار سال 1393 که توسط مقام معظم رهبری به سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری شده است و ابلاغ مبانی اقتصاد مقاومتی توسط معظم له در اواخر سال 1392، افزود: استفاده از تمامی امکانات و ظرفیتها برای تحقق بخشیدن به این برنامهها وظیفه سنگینی بر دوش همه ما است، باید در کنار استفاده از منابع زیرزمینی و فسیلی از ظرفیتهای سایر بخشها بهره ببریم.
معاون رئیسجمهور ادامه داد: امروز دولت یازدهم با چالشی بزرگ به نام تعیین تکلیف پروژههای نیمه تمام مواجه است، تعداد بسیاری از این پروژهها بدون مطالعه آغاز شده و به مطالبات مردم از دولت تبدیل شده است.
سلطانیفر به وجود 75 هزار پروژه نیمه تمام در کشور اشاره کرد و گفت: تکمیل این تعداد پروژه به اعتباری بالغ بر 417 هزار میلیارد تومان، معادل 10 سال اعتبارات عمرانی کشور نیاز دارد، اما رویکرد دولت با حمایت مقام معظم رهبری و مردمی که به این دولت امید بستهاند، ایجاد آرامش، تفاهم، همدلی، اعمال سیاستهای روشن و پایان دادن به منازعات داخلی است تا جهتگیریها در راستای رشد و توسعه کشور قرار گیرد.
معاون رئیسجمهور، گردشگری را یکی از ظرفیتهای مغفول مانده در عرصه اقتصادی کشور دانست و یادآور شد: عرصه گردشگری داخلی و خارجی، بخش پررونقی است که در کشور ما و در تمامی دنیا آینده خوبی دارد.
سلطانیفر با اشاره به رونق گردشگری داخلی و رشد ورود گردشگران خارجی به کشور، خاطرنشان کرد: امروز در دنیا رقم قابل توجهی از محل جابهجایی گردشگران نصیب کشورها میشود که سهم کشور ما از این درآمد جهانی تنها نیم درصد است.
وی ادامه داد: با توجه به وجود جاذبههای تاریخی، فرهنگی، طبیعی، مذهبی و امکانات حوزه سلامت، گردشگری میتواند جایگاه خود را در اقتصاد کشور روشن و پرمعنا کند، امروز کشور ما از محل فروش نفت 43 میلیارد دلار درآمد کسب میکند و در صورتی که طی یک دوره زمانی 10 ساله در زمینه ایجاد زیرساختهای مناسب گردشگری برنامهها و فعالیتهای درستی اجرایی شود، رسیدن به رقمی معادل درآمد نفت دور از ذهن نیست.
معاون رئیسجمهور در ادامه به رشد بیش از 200درصدی ورود گردشگر به کشور طی 5 ماه گذشته در مقایسه با 5 ماه نخست سال قبل، افزود: کشور ما با وجود تعداد قابل توجهی بنا و محوطه تاریخی، یک موزه بزرگ برای گردشگران فرهنگی و تاریخی است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی همچنین به تواناییهای هنرمندان و صنعتگران بخش صنایعدستی اشاره کرد و یادآور شد: صنایع دستی با سرمایهگذاری کم، ارزش افزوده بالا و ایجاد اشتغال، ظرفیت خوبی برای کمک به بخش اقتصادی کشور است، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری میتواند با استفاده از تواناییها و ظرفیتهای تخصصی در توسعه فرهنگی و اقتصادی کشور تاثیرگذار باشد.
سلطانیفر در پایان هفته دولت را فرصت مناسبی برای آشنایی مردم با دستاوردهای دولتمردان و ارائه نقطه نظرات دانست و اظهار داشت:مهمترین دغدغه رئیسجمهور، ساماندهی اقتصاد و توسعه کشور، ایجاد اشتغال و تامین معیشت مردم است.
انتهای پیام/